PSYCHOSOCIALE THERAPIE

THERAPIE

Wat doet een pyschosociaal therapeut? In mijn geval zal ik je vooral veel vragen stellen, heel goed luisteren (ook naar wat er niet gezegd wordt) en samen gaan we op onderzoek waarom jij vast loopt in je leven. En dat klinkt wat zwaar maar waarschijnlijk voel je je al tijden erg moe, je slaapt slecht, hebt een slechte concentratie en je voelt je emotioneler. Je hebt waarschijnlijk een drukke agenda, veel te doen maar echt blij word je er niet (meer) van. Misschien heb je zelfs al fysieke (vage) klachten die maar niet over willen gaan...

Loop jij vast, weet je dat er iets moet veranderen en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is het fijn om met iemand te gaan praten en samen te kijken wat je kan veranderen. Waar je problemen, angsten of oude patronen vandaan komen, om van daaruit op een goede manier naar de toekomst te gaan. En jouw oplossing is uniek, want jij bent uniek!

Herken je de volgende klachten cq vragen? Dan zou het zomaar kunnen dat je tegen een burn-out aan zit.

 • Grote vermoeidheid, geen energie meer hebben, opbranden
 • Een vaag en onbestemd gevoel dat er "iets" niet lekker loopt in je leven
 • Opgejaagd gevoel
 • Slaapproblemen
 • Concentratieproblemen
 • Piekeren en drukte in je hoofd
 • Gespannen gevoel in je lijf
 • Fysieke, vage en chronische, klachten
 • Slecht "nee" kunnen zeggen
 • Behoefte aan vakantie/vrije tijd
 • Emotioneel, uit balans

Ook al lijkt het alsof meer mensen dezelfde klachten hebben en lijken de problemen op elkaar: Jouw probleem en jouw oplossing is uniek.

De werking van een burn-out is voor veel mensen gelijk. Maar ik ben er van overtuigd dat de aanleiding en de oplossing voor iedereen uniek is. Er is geen vaste oplossing, een quick fix (helaas), maar door samen in gesprek te gaan en te gaan kijken naar jouw specifieke situatie komen we tot een manier die voor jou werkt. De mate en snelheid van herstel hangt voor een groot gedeelte af van hoever je je klachten laat oplopen. Dus wees er op tijd bij! Dan gaan we samen in gesprek en gaan we op zoek naar hoe jij weer rust en plezier in je leven kan ervaren.

 

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Je moet de voorwaarden accepteren.

GEBRUIKTE METHODES

CYCLISCHE PROCESTHERAPIE

Alles in het leven verloopt cyclisch en volgens een proces. Denk bijvoorbeeld aan geboorte en sterven, de manier waarop we rouwen, hoe relaties zich vormen, hoe we een project aanpakken en zo kun je eindeloze voorbeelden bedenken.

Ook onze eigen (leer)processen gaan volgens een bepaald patroon. Als we vastlopen op een bepaald punt in ons leven dan stagneert of blokkeert er iets in dit proces. Samen gaan we kijken wat er is gebeurd in jouw leven en hoe we het proces weer kunnen laten stromen zodat jouw leven weer in balans komt.

De Wielwerkmethode is opgebouwd uit 5 belangrijke pijlers:
Denken – Doen – Voelen – Lichaam – JIJ

Samen gaan we door middel van gesprekken en (huiswerk)oefeningen aan de slag om jouw proces – jouw leven – weer in balans te brengen. Ontdek waar jij weer blij van wordt en krijg zo weer de regie over je eigen leven.

Voor meer informatie: www.wielwerkopleidingen.nl 

INNERLIJK KINDWERK

Vaak is trauma gekoppeld aan een gebeurtenis uit onze kinderperiode. Deze gebeurtenis heeft zeer grote invloed op ons verdere leven, hoe we ons gedragen en voelen. Soms is het niet altijd duidelijk dat het om een jeugdtrauma gaat maar vaak geven mensen wel aan dat de reactie op een gebeurtenis veel te heftig is. Heftiger dan ze zouden willen of heftiger dan je in eerste instantie zou verwachten. Dat is vaak een indicatie dat het hier gaat om kindpijn en dat je reageerd vanuit die kindpijn en niet als volwassenen.

Samen gaan we in gesprek en opzoek naar de gebeurtenis(sen) en maken we contact met jouw Innerlijk Kind. Deze techniek is uiterst helend en verzachtend. Oude patronen en gedragingen kunnen losgelaten worden als het contact tussen jouw kind en jezelf weer hersteld is.

Lid CAT CM2061-19-06-20, level 5

AGB-code praktijk: 94065612

KvK: 53974972

BTWnr: NL001924044B20

Praktijk Craanen

Stationsweg 60, kamer 7

6711 TP Ede

Tel: 06-5555 2904

info@praktijkcraanen.nl

pion in spiegel

Klik hier voor de algemene voorwaarden

prestatiecode 24500: behandeling psychotherapie