SAMENWERKINGEN

PSYCHOSOCIALE KLACHTEN

Niet alleen voor stressklachten kun je terecht bij Praktijk Craanen, ook bij andere vragen help ik je graag. Met technieken uit de Intergratieve Psychotherapie, Innerlijk Kindwerk, Tijdlijntherapie en de Haptonomie gaan we samen aan de slag voor meer plezier en rust in jouw leven.

Je kunt bij mij terecht met de volgende vragen:

 • Levensvragen: wat wil ik met mijn leven? Wie ben ik? Wat vind ik leuk?
 • Vastlopen in (meerdere) facetten van je leven
 • Ik wil beter leren voelen en mijn grenzen leren aangeven
 • Rouwverwerking (overlijden en afscheid nemen)
 • Depressie
 • Angsten
 • Piekeren en drukte in je hoofd
 • Burn-out (preventie en herstel) – zie stresscoaching
 • Stress gerelateerde klachten, zowel fysiek als mentaal -zie stresscoaching
 • Slaapproblemen / Chronische vermoeidheid

Jouw probleem en jouw oplossing is uniek, ook al lopen meer mensen vast in hun leven en lijken de problemen op elkaar. Er is geen vaste oplossing, maar door samen in gesprek te gaan en te gaan kijken naar jouw specifieke situatie komen we tot een manier die voor jou werkt. Ik geef jou inzicht en samen zoeken we naar de handvatten zodat jij weer vooruit kunt in je leven. Zodat je weer rust en plezier in je leven gaat ervaren.

GEBRUIKTE METHODES

CYCLISCHE PROCESTHERAPIE

Alles in het leven verloopt cyclisch en volgens een proces. Denk bijvoorbeeld aan geboorte en sterven, de manier waarop we rouwen, hoe relaties zich vormen en zo kun je eindeloze voorbeelden bedenken.

Ook onze eigen (leer)processen gaan volgens een bepaald patroon. Als we vastlopen op een bepaald punt in ons leven dan stagneert of blokkeert er iets in dit proces. Samen gaan we kijken wat er is gebeurd in jouw leven en hoe we het proces weer kunnen laten stromen zodat jouw leven weer in balans komt.

De Wielwerkmethode is opgebouwd uit 5 belangrijke pijlers die het principe van elk natuurlijk proces volgen: de 5 pijlers zijn:
Gedachten – Energie cq Doen – Emoties – Lichaam – JIJ

Samen gaan we door middel van gesprekken en (huiswerk)oefeningen aan de slag om jouw proces – jouw leven – weer in balans te brengen. Lees meer hierover in mijn blogs.
Voor meer informatie: www.wielwerkopleidingen.nl 

HAPTONOMIE

De haptonomie is de leer van het voelen, van het menselijke gevoelsleven. In onze tijd en maatschappij is er een hele grote focus en waardering voor het denken. Veel mensen “zitten in hun hoofd” en hebben het afgeleerd om te voelen. Om goed te functioneren is het fijn als het denken en het voelen in evenwicht zijn. En dat kan dan om hele basale dingen gaan zoals:

 • Wat vind ik leuk?
 • Wat wil ik doen?
 • Wat voel ik?
 • Wat vind ik niet fijn?

De Haptonomie gaat er ook vanuit dat je leert door contact met andere mensen. In contact met anderen leer je meer over jezelf, wat zijn jouw grenzen, wat vind je leuk, wat wil je niet. De ander kun je gebruiken als spiegel, leermeester en in het contact groei je samen verder.

INNERLIJK KINDWERK

Vaak is trauma gekoppeld aan een gebeurtenis uit onze kinderperiode. Deze gebeurtenis heeft zeer grote invloed op ons verdere leven, hoe we ons gedragen en voelen. Soms is het niet altijd duidelijk dat het om een jeugdtrauma gaat maar vaak geven mensen wel aan dat de reactie op een gebeurtenis veel te heftig is. Heftiger dan ze zouden willen of heftiger dan je in eerste instantie zou verwachten. Dat is vaak een indicatie dat het hier gaat om kindpijn en dat je reageerd vanuit die kindpijn en niet als volwassenen.

Samen gaan we in gesprek en opzoek naar de gebeurtenis(sen) en maken we contact met jouw Innerlijk Kind. Deze techniek is uiterst helend en verzachtend. Oude patronen en gedragingen kunnen losgelaten worden als het contact tussen jouw kind en jezelf weer hersteld is.